Šiandien noriu supažindinti jus su vitamino C nauda organizmui ir geriausias jo šaltiniais.
Naikina laisvuosius radikalus (uždegimo metu susidarančios medžiagos, žalingos organizmui, jos provokuoja lėtines ir autoimunines ligas, auglius, vėžį.).
Vitaminas C padidina geležies absorpciją iki 6-7 %. Tai ypač svarbu augaline mityba besimaitinantiems, nes augalinio maisto geležies forma sunkiau pasisavinama. Patarimas – valgant geležimi turtingo maisto, kartu valgykite ir vitaminu C turtingo maisto 😉
Skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą ir didina jų aktyvumą
Vitaminas C skatina aktyvesnę kolageno sintezę, o tai svarbu plaukams, odai, nagams.
Vitaminas C mažina šlapimo rūgštį organizme, todėl veikia kaip prevencija prieš inkstų akmenis ir podagrą.
Vitaminas C slopina senatvinės demencijos simptomus bei vystymąsi, padeda išsaugoti gerą atmintį (mažindamas uždegiminius procesus smegenyse), skatina geresnę kognityvinę būklę.
Yra didelis skirtumas tarp sintetinio vitamino C (askorbo rūgšties) ir natūralaus vitamino C. Jų sudėtis ir efektai žmogaus organizmui taip pat skiriasi. Visa svarbiausia informacija straipsnyje “Natūralus ir sintetinis vitaminas C: tarp jų didelis skirtumas”
ŠALTINIAI:
Autorius: Dovydas Lukšas
Maistas yra Vaistas platformos kūrėjas, CHEK Instituto Holistinio sveikatingumo ir personalizuotos mitybos specialistas.
TAPK BENDRUOMENĖS NARYS!
Gausi koncentruotą ir naudingą informacją, kuri įkvėps gyventi sveikiau.